Mit dem E-Bike an der Nordsee
Oliver Hübner aan de Noordzee – Paal 29 bij Schoorl

Welkom op Blog speciaal

Welkom op blog speciaal, mijn blog over Nederland, taal, cultuur en nabuurschap.

Ik heb mijn liefde voor de westerburen al in mijn vroege jeugd ontwikkeld. Vakantie op Texel, nog steeds het mooiste eiland in de Noordzee. Later ben ik de taal gaan te leren, ver weg van Nederland in Berlijn. En plotseling zei mijn prof in een lecture: Iemand Amsterdam? Een jaar? Ik zei meteen: ja, ik! Drie maanden later was ik er al.

Dus het studiejaar 1994/95 beleefde ik in Amsterdam, natuurkunde en filosofie aan de Universiteit van Amsterdam. Ajax won de Champions-League, ik zag de Koningin op 5 mei op de Dam. Door stad en land fietsen, met iets wat wel een beetje op een fiets leek. Wat een tijd.

En later, ik vertrok weer naar Berlijn, probeerde ik steeds in contact te blijven met mensen uit Nederland en met Nederland dus ook.

En nu ga ik erover schrijven. Ik woon er inmiddels dichterbij, in het Ruhrgebied. Een dagje markt in Enschede, een weekend Noordzee kan altijd. En dat doe ik dus vaak.

Als je hier af en toe komt kijken, zou je er over kunnen lezen.

Veel plezier ermee!

(En als er Nederlanders op bezoek komen, dan zeg maar, hey, Oli, dat kan beter zo geschreven worden! Of: er zitten heel wat stomme/grappige/bijzondere foutjes in, dat kan beter!)

Heel erg bedankt, Armande uit Goch, voor de verbetering van de fouten, die er in zaten.

 


Cijffers en feiten: de blog speciaal media kit van 30.06.2020 (in het Duits)


Hier schrijf ik ook (in het Duits):

Agentur Blogwerk

Agentur Blogwerk #text #web # story

Agentur Blogwerk – schrijven voor online en print media, blogs ontwerpen met WordPress